Onze boeken

Na het feest

Door Christine Crutsen

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#247328
Titel
Na het feest
Auteur
Crutsen, Christine
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Rotterdam, Ad. Donker BV
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9061004802
ISBN13
9789061004806
Taal
Nederlands
Samenvatting
Kien Krewinkel groeit op als oudste dochter van een groot gezin in het Maastricht van de jaren vijftig. Haar moeder, een verbitterde en jaloerse vrouw, scheldt, slaat en klaagt. Kinderen krijgen en verzorgen ziet zij als een zware straf. Dezelfde vrouw loopt zacht, loom en gewillig met haar echtgenoot de trap op naar de slaapkamer. Kiens vader werkt als zelfstandig schilder maar gaat door geldnood gedwongen in de Belgische mijnen werken. Hij slaagt er ondanks de luide protesten van zijn vrouw in om zijn dochter te laten studeren en Kien, het meisje met de bemorste kleren, wordt Karin, een gewaardeerde docente. Totdat ze een ziekte krijgt die je niet kunt aantonen en evenmin genezen.

Of Crutsen nu schrijft over Karins studietijd bij de nonnen, over haar leerlingen, grootgebracht met donk
... (Lees verder)er bier en suiker, of over de jarenlange worsteling met haar ziekte, haar stijl is pakkend, oorspronkelijk en warm. Zij heeft een verhaal gecomponeerd dat even onvergetelijk als aangrijpend is en ondanks de extreme omstandigheden is doortrokken van optimisme en levensmoed.
Pagina's
240
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.