Onze boeken

De twee hoeden: Van de hoed en de rand. De hoed van Cezanne. Memori inutile. Onbruikbare herinnneringen van een Amsterdamse schilder (2 delen in box)

Door Nicolaas Wijnberg

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#246764
Titel
De twee hoeden: Van de hoed en de rand. De hoed van Cezanne. Memori inutile. Onbruikbare herinnneringen van een Amsterdamse schilder (2 delen in box)
Auteur
Wijnberg, Nicolaas
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Venlo, Van Spijk Art Projects
Jaar van uitgave
1997
ISBN10
9062161804
ISBN13
9789062161805
Taal
Nederlands
Beschrijving
2 paperbacks in kartonnen boxje. 177+169pp.
Samenvatting

De schrijver van deze herinneringen is de Amsterdamse schilder, graficus en theatermaker Nicolaas Wijnberg, 1918. In de lange jaren dat deze, zich Realist noemende schilder in de wereld van beeldende kunst en theater werkzaam was, heeft hij heel wat interessante, bizarre, boeiende of ontroerende figuren van dichtbij meegemaakt. En als weer een van die personen naar de schildershemel vertrokken was, want daar gaan ze volgens hem tenslotte toch allemaal naar toe, dan schreef hij zijn herinneringen meteen ook maar op. Al jaren beoefent hij dit genre, dat hij zelf graag zijn Violon d'Ingres noemt, een zeer serieus beoefende hobby. Zonder litteraire pretenties overigens, het zijn eerder met woorden getekende portretten. Waarbij hij wel het advies van Multatuli op zijn manier probeert op te vo
... (Lees verder)lgen: schrijf zoals ge spreekt. Soms ook verwisselt hij zijn kwasten voor zijn pen, om zijn boosheid te luchten over toestanden in de kunst. Maar ook wel om voor iedereen begrijpelijk eens te vertellen
Pagina's
-
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.