Onze boeken

Flemish masters. Rubens, van Dyck, Jordaens and their contemporaries

Door Nico van Hout

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#245467
Titel
Flemish masters. Rubens, van Dyck, Jordaens and their contemporaries
Auteur
Hout, Nico van
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam/Zwolle, Rijksmuseum/Waanders
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9040087571
ISBN13
9789040087578
Taal
Engels
Beschrijving
Rijksmuseum Dossiers.
Samenvatting
Het Rijksmuseum is wereldberoemd om zijn ongeëvenaarde overzicht van de Hollandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Minder bekend is dat ook de Vlaamse tijdgenoten met schitterende werken vertegenwoordigd zijn.
Door de recente aankoop van drie spectaculaire schilderijen van Jacob Jordaens kan de Antwerpse portretkunst - al vertegenwoordigd met werk van Anthonie van Dijck en Peter Paul Rubens - fraai getoond worden naast die van Haarlemse en Amsterdamse tijdgenoten als Frans Hals, Rembrandt en Bartholomeus van der Helst. In dit Dossier zijn de drie portretten voor het eerst na hun schoonmaak te zien met bekende en minder bekende schilderijen van Jan Breugel de Oude, Rubens, Van Dijck, Jordaens, David Teniers II, Adriaan Brouwer, Michael Sweerts, Frans Snijders en Adriaen van Utrecht.
... (Lees verder)Het biedt aldus een beknopte, doch rijk geïllustreerde inleiding tot de schilderkunst van de Vlaamse gouden eeuw.
Pagina's
48
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.