Onze boeken

Caspar Berger: Imago *GESIGNEERD*

Door J. Teeuwisse e.a.

Categorie
Beeldhouwkunst
Boeknummer
#245420
Titel
Caspar Berger: Imago *GESIGNEERD*
Auteur
Teeuwisse, J. & A. Berk
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle/Scheveningen, Waanders/Museum Beelden aan Zee
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9040084203
ISBN13
9789040084201
Taal
Nederlands
Beschrijving
Gesigneerd door Caspar Berger op het schutblad.
Samenvatting
De beeldhouwer Caspar Berger maakt levensgrote beelden van brons. Hij gebruikt daarbij afgietsels van het menselijk lichaam. Met de door deze techniek verkregen 'huid' bouwt hij zijn beelden op. Daarbij spelen weglatingen en omkeringen van het ontstane negatief een grote rol.
Veel van zijn werken zijn geïnspireerd op de grote werken uit de kunstgeschiedenis. Vooral de beeldtaal van de Italiaanse meesters ten tijde van de hoogrenaissance fascineert hem. Daarbij zoekt hij naar de actuele kracht van de geschiedenis.
Hiernaast werkt hij aan een groeiende serie zelfportretten.
Frits Scholten schreef voor dit boek een bijdrage waarin hij het werk van Berger in kunsthistorisch perspectief plaatst. Tevens gaat hij in op de soms traditionele technieken die de beeldhouwer gebruikt.
Anne Ber
... (Lees verder)k interviewde Caspar Berger en schetst in haar artikel de plaats die zijn werk inneemt in de hedendaagse beeldhouwkunst.
Dit boek geeft een overzicht van het werk van Caspar Berger tot nu toe.
Pagina's
120
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.