Onze boeken

Waarom Duitsland? Leider van Europa tegen wil en dank

Door Willem Melching

Categorie
Geschiedenis Europa
Boeknummer
#241633
Titel
Waarom Duitsland? Leider van Europa tegen wil en dank
Auteur
Melching, Willem
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Prometheus
Jaar van uitgave
2016
ISBN13
978904463048
Taal
Nederlands
Samenvatting
In West-Duitsland voltrok zich na 1945 een wonder. In de luwte van het Wirtschaftswunder bloeide de democratie op. De Bondsrepubliek ontwikkelde zich tot een robuuste democratie en bleek bestand tegen dramatische ontwikkelingen als de revolutie van de jaren zestig, terrorisme, economische tegenslag en zelfs de Duitse vereniging. Inmiddels is Duitsland het grootste, machtigste, rijkste en politiek stabielste land van Europa.
Willem Melching gaat in op de vragen: wat is het geheim van dit wonderlijke land in het midden van Europa? Hoe gaat Duitsland om met negen buren? Waarom zijn er zo weinig grote steden? Wat is de positie van de deelstaten? Waarom is de politiek zo stabiel? Waarom debatteren Duitsers altijd zo heftig? Welke rol speelt het altijd aanwezige verleden in het moderne Duitslan
... (Lees verder)d? Waarom kan Europa niet meer zonder Duitse leiding? Waarom hebben wij Duitsland zo hard nodig als leider in Europa en als plechtanker van de stabiliteit?
Willem Melching schreef eerder veelgeprezen studies over de
Bondsrepubliek, de DDR, Joseph Goebbels en een biografie over Adolf Hitler.
Pagina's
205
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.