Onze boeken

Woordvogel. Gedenkschriften van een nomadische romanfiguur *GESIGNEERD met opdracht aan Remco Campert*

Door Breyten Breytenbach

Categorie
Speciale uitgaven
Boeknummer
#238864
Titel
Woordvogel. Gedenkschriften van een nomadische romanfiguur *GESIGNEERD met opdracht aan Remco Campert*
Auteur
Breytenbach, Breyten
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
1e druk
Uitgeverij
Amsterdam, Podium
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
905759188X
ISBN13
9789057591884
Taal
Nederlands
Beschrijving
Vertaling K.P. Hesselink. Met gesigneerde opdracht: "For Debbie and/ en voor Remco [Campert] - Thank you for the depth and the beauty of your company. En bedankt, lieve Remco, voor de voorbeeld van de gedichten. Breyten Breytenbach 22.08.08".
Samenvatting
Met Woordvogel schiep Breytenbach een persoonlijk boek over het evenwicht tussen schrijven en leven, herinnering en heden, feit en fictie. Breytenbachs kracht zit in de manier waarop hij zijn vindingrijke verbeelding aanwendt om de verschrikkingen én de schoonheid van het bestaan te belichten. Als lezer kun je niet anders dan je laten meevoeren door de associatieve stroom van anekdotes en bespiegelingen van een ontheemde man die zijn thuis in de herinnering vindt, en daarin niet alleen zichzelf, maar ook de lezer herbergt.

Aanvankelijk lijkt Woordvogel een verzameling memoires: de verteller neemt de lezer mee naar zijn werkvertrek in Parijs, naar de oude stulp in de Catalaanse heuvels waar hij en zijn vrouw hun zomers doorbrengen, naar Kaapstad en het New York van na 9/11. Hij ha
... (Lees verder)alt herinneringen op aan kleurrijke ontmoetingen of gebeurtenissen, levert en passant scherpe kritiek op de machthebbers in deze wereld en worstelt met het schrijven van zijn roman, die maar niet af wil komen. Maar Breytenbach zet zijn lezers met schijnbaar realistische vertellingen steevast op het verkeerde been, onder meer door zijn roman te bevolken met een heel scala aan alter ego's. Naarmate het boek vordert, worden de grenzen tussen feit en fictie steeds dunner.
Pagina's
367
Conditie
Goed
Prijs
€ 75,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.