Onze boeken

Opzienbarende misdaden uit de vorige eeuw. Opgetekend door oud-rechercheur Jan Postma

Door Jan Postma

Categorie
Posterijen, Brandweer, Politie & Padvinderij
Boeknummer
#238686
Titel
Opzienbarende misdaden uit de vorige eeuw. Opgetekend door oud-rechercheur Jan Postma
Auteur
Postma, Jan
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Uitgeverij Noordboek
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9033002760
ISBN13
9789033002762
Taal
Nederlands
Samenvatting
Jan Postma (Hurdegaryp 1932) werkte vanaf 1954 in diverse functies bij de politie in Amsterdam, Katwijk en Hilversum. Hij werd met name bekend als schrijver van de jeugdseries De vliegende brigade en Wolf de speurhond. Zijn hond Centho, samen met de auteur afgebeeld op de cover, speelde rollen in meerdere televisieseries.
De auteur beschrijft in dit boek een aantal opzienbarende misdaden uit de vorige eeuw, waaronder het verhaal van IJje Wijkstra, die in 1929 in Lucaswolde vier veldwachters om het leven bracht en dat van de beroemde kunstvervalser Han van Meegeren.
Daarnaast heeft Postma uitgebreid geput uit zijn dagelijkse politiepraktijk. Moord, de slipjesverzamelaar, de potloodventer en niet te vergeten de vissnijder passeren de revue. Ook biedt hij een doorkijkje naar de internationa
... (Lees verder)le politieorganisatie Interpol.
Opzienbarende misdaden uit de vorige eeuw verscheen eerder onder de titel Bloedbad in Lucaswolde. Voor deze uitgave zijn de verhalen op onderdelen geactualiseerd.
Pagina's
173
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.