Onze boeken

Max Liebermann. En zijn Nederlandse kunstenaarsvrienden

Door Thomas Andratschke e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#238348
Titel
Max Liebermann. En zijn Nederlandse kunstenaarsvrienden
Auteur
Andratschke, Thomas & Jan Jaap Heij & Renske van der Linden-Beins & Cornelia Aman
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9040083290
ISBN13
9789040083297
Taal
Nederlands
Samenvatting
De Duitse schilder en graficus Max Liebermann was een Europeaan 'avant la lettre', maar met Nederland had hij een zeer bijzondere band. Vanaf 1872 tot aan de Eerste Wereldoorlog bracht hij bijna ieder jaar een groot deel van de zomer in ons land door en zijn ontwikkeling tot een van de belangrijkste impressionisten buiten Frankrijk was voor een groot deel te danken aan de invloeden die hij hier onderging, zowel van de schilderkunst uit de 'Gouden', 17de eeuw (met name van het werk van Frans Hals), als van het werk van de Nederlandse kunstenaars met wie hij in contact kwam.
In dit boek wordt, voor het eerst op zo'n uitvoerige wijze, aan de hand van meer dan 170 afbeeldingen beschreven hoe die ontwikkeling verliep en hoe de wisselwerking was van zijn werk met dat van zijn Nederlandse colleg
... (Lees verder)a's, onder wie Jozef en Isaac Isra en Jan Veth, met wie hij zeer goed bevriend was, en verder o. a. Jacob en Willem Maris, Anton Mauve, Georg Breitner, Jan Toorop, Willem Witsen en Vincent van Gogh.
Pagina's
160
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.