Onze boeken

'Een bedroefd, en beclaaglijck ongeval'. De wrakken van de VOC-schepen Oosterland en Waddinxveen (1697) in de Tafelbaai

Door Bruno Werz

Categorie
Schepen & Scheepvaart
Boeknummer
#238054
Titel
'Een bedroefd, en beclaaglijck ongeval'. De wrakken van de VOC-schepen Oosterland en Waddinxveen (1697) in de Tafelbaai
Auteur
Werz, Bruno
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zutphen, Walburg Pers
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9057302853
ISBN13
9789057302855
Taal
Nederlands
Samenvatting
In de territoriale wateren van Zuid-Afrika liggen de resten van minimaal 52 schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Dit is bijna een kwart van het totaal aantal vaartuigen dat gedurende het bestaan van de Compagnie tenonder ging. Alleen al in Tafelbaai moeten meer dan 25 VOC-scheepswrakken liggen, hoewel het merendeel daarvan nog niet is gevonden. Aangezien er door middel van deze schepen contacten werden onderhouden tussen verschillende continenten, is hun geschiedenis van internationaal belang. De wrakken van deze vaartuigen leveren nu vondsten op die een intieme kijk bieden op het dagelijks leven aan boord gedurende de zeventiende en achttiende eeuw en op de handelswaar die Europese, Afrikaanse en Aziatische economieën met elkaar verbond.
In EEN BEDROEFD, EN BECLAA
... (Lees verder)GLIJCK ONGEVAL beschrijft maritiem-archeoloog en historicus Bruno Werz de ondergang van de Oosterland en de Waddinxveen in Tafelbaai.
Pagina's
206
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.