Onze boeken

Rubens

Door Rik Sauwen e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#237855
Titel
Rubens
Auteur
Sauwen, Rik & Hasn Devisscher
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Snoeck
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9053494987
ISBN13
9789053494981
Taal
Nederlands
Samenvatting

Als aartshertogen Albrecht en Isabella Rubens in 1609 erkennen met het aristocratisch mecenaat, willen ook de Franse, Engelse en Spaanse vorsten maar wat graag gebruik maken van zijn diensten. Rubens ontpopt zich dan ook als d? regisseur van grote cycli zoals deze voor Maria de' Medici, het Banqueting House en de Torre de la Parada. Hij kent de hele Europese top: van vorsten tot hovelingen, van ambassadeurs tot militairen. Veel van zijn diplomatieke ontmoetingen legt Rubens vast in schitterende portretten. De meester vindt nog tijd om zich even geslaagd te wijden aan minder voor de hand liggende disciplines, waar zijn mooie wandtapijtreeksen van getuigen. nnGeorganiseerd door het Palais des Beaux-Arts te Lille, toont de retrospectieve Rubens het volledige scala aan artistieke diversiteit
... (Lees verder) dat de Antwerpse kunstenaar bestreek. Deze ontdekkingstocht langsheen schilderijen, olieverfschetsen, tekeningen en minder gekend werk als wandtapijtreeksen wordt het belangrijkste overzicht dat dit genie te beurt viel sinds 1977. Een chronologisch parcours presenteert zijn kunst: de debuutjaren, het Italiaanse succes, de opdrachten voor de Antwerpse burgerij en kerken na zijn terugkeer. Pieter Paul Rubens staat op een eenzame hoogte in de Europese kunstgeschiedenis: weinigen evenaren hem in zijn universaliteit, zijn scheppend vermogen.
Pagina's
320
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.