Onze boeken

Contrast en samenhang + CD. Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap

Door Ton Idsinga e.a.

Categorie
Algemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer
#237331
Titel
Contrast en samenhang + CD. Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap
Auteur
Idsinga, Ton & Ingrid Oosterheerd
Boektype
Gebonden
Uitgeverij
Rotterdam, 010 Uitgevers
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
906450718X
ISBN13
9789064507182
Taal
Nederlands
Beschrijving
Goude Piramide 2009.
Samenvatting

Bij de inrichting van Nederland is er aan tegenstrijdige belangen geen gebrek. Ruimteclaims vanuit de industrie, de agrarische sector, de woon- en kantorenmarkt, natuurbescherming, waterbeheer, infrastructuur en recreatie strijden om voorrang. Deze tegenstellingen beperken zich niet tot de bestemmingen, ook het karakter van de bebouwing en inrichting van gebieden bepaalt uiteindelijk het aanzien van Nederland. Gaat het bij de inrichting van ons land om de expressie van dat wat van nature verschillend is of om cohesie, het aaneensmeden van landschappen en functies? Contrast en samenhang, het zijn deze schijnbaar tegenstrijdige elementen die bij gebiedsontwikkelingen - het thema van dit boek - een gezichtsbepalende rol spelen. De oproep aan opdrachtgevers in Nederland om recente gebiedsont
... (Lees verder)wikkelingsprojecten in te zenden heeft geleid tot een bijzonder gevarieerde verzameling plannen die een goed beeld geeft van wat op dit terrein wordt gepresteerd. De beste dertien inzendingen – van centrumplannen tot een fonkelnieuwe provinciale weg met achtentwintig civiele kunstwerken, van ecologische landschapsontwikkeling tot een stadspark boven en naast de hogesnelheidslijn - zijn in dit boek opgenomen. De inzendingen van vijf genomineerde opdrachtgevers en acht second bests zijn uitgebreid beschreven, gedocumenteerd en voorzien van het juryoordeel. Bovendien belichten drie gastauteurs en rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol vanuit verschillend perspectief de belangrijke rol van opdrachtgevers bij de vormgeving van ons land.
Pagina's
160
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.