Onze boeken

Het Vlaamse wandtapijt van de 15de tot de 18de eeuw

Door Guy Delmarcel

Categorie
Tapijten & Textiel
Boeknummer
#237104
Titel
Het Vlaamse wandtapijt van de 15de tot de 18de eeuw
Auteur
Delmarcel, Guy
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Tielt, Lannoo
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9020926772
ISBN13
9789020926774
Taal
Nederlands
Beschrijving
Veel illustraties.
Samenvatting
Vakmanschap, kunstzinnigheid en esthetiek vinden elkaar terug in het Vlaamse wandtapijt. Vanaf de 15de eeuw werden grote wandtapijten gerealiseerd in onze contreien. Zij verschenen in reeksen en brachten zo hele verhalen in beeld, uit de klassieke oudheid, uit de bijbel en dies meer. Zij dienden niet alleen om de ruimten te decoreren, maar ook om de kille vertrekken te verwarmen en de sociale status van hun eigenaars/opdrachtgevers luister bij te zetten. Een multifunctionele kunstvorm.
Een hele wereld gaat schuil achter deze kunstwerken waarvoor de grootste kunstenaars - Rubens, Jordaens, Teniers - ontwerpen hebben gemaakt. Ook hun economische betekenis kan nauwelijks overschat worden.
Voor het eerst brengt Prof. dr. Guy Delmarcel een synthese van meer dan drie eeuwen Vlaamse tapijtweefk
... (Lees verder)unst. Door zijn jarenlange ervaring en studie slaagt hij erin alles in een juist historisch perspectief te plaatsen en deze schitterende, majestueuze kunstwerken de plaats te geven die hen toekomt.
Dit lijvige naslagwerk dat wordt aangeboden aan een uitzonderlijk voordelige prijs is geïllustreerd met meer dan 300 reproducties van wandtapijten.
Pagina's
384
Conditie
Goed
Prijs
€ 50,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.