Onze boeken

Niog meer slijpsteentjes voor de geest

Door Floor Kist

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#236432
Titel
Niog meer slijpsteentjes voor de geest
Auteur
Kist, Floor
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Leiden University Press
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9087282095
ISBN13
9789087282097
Taal
Nederlands
Samenvatting
Een goede column heeft een rake slotzin. In die laatste zin gebeurt er als het ware nog even iets. In dit boekje zijn ruim negenhonderd 900 van dat soort zinnen samengebracht, zinnen die ook heel goed op zichzelf blijken te kunnen staan. Deze nieuwe verzameling ironische beschouwingen, lichtvoetige beweringen en ondermijnende opmerkingen vanaf de zijlijn, is een welkom vervolg op het eerder verschenen boekje Slijpsteentjes voor de geest.
Floor Kist richtte, samen met Paul van Vliet, in 1957 het Leidsch Studenten Cabaret op, dat onder de titel Laat je zoon studeren landelijke bekendheid kreeg. Naast zijn werk voor de Buitenlandse Dienst en voor de Koningin schreef hij door de jaren heen columns in Elsevier, NRC Handelsblad, Haagsche Courant en Algemeen Dagblad en zeer korte verhaaltjes in
... (Lees verder)het blad Avenue. Hij was verschillende malen dinner speaker op het Peter Stuyvesant Ball in New York. Daarnaast bleef hij leverancier van tekstbijdragen voor Paul van Vliet.
Pagina's
176
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.