Onze boeken

Onderdak

Door H Rottier

Categorie
Algemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer
#231264
Titel
Onderdak
Auteur
Rottier, H
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
1e druk
Uitgeverij
Davidsfonds
Jaar van uitgave
1988
ISBN10
9061525209
ISBN13
9789061525202
Taal
Nederlands
Samenvatting
Onderdak - 5000 jaar wonen in de Lage Landen.
Met tientallen kleurenfoto's
Al 5000 jaar wonen er mensen in de Lage Landen. De twee auteurs laten zien dat het wonen door de geschiedenis heen sterk veranderd is. De historische beschrijving van de woning verloopt in grote lijnen volgens de perioden van de prehistorie, de Romeinse tijd, de middeleeuwen, de renaissance, barok, de negentiende eeuw en de hedendaagse tijd. Per periode worden de belangrijkste bouwtechnieken toegelicht die bepalend waren voor de vormgeving en inrichting van de woning. De Vlaamse achtergrond van de auteurs is sterk van invloed op de keuze van de voorbeelden in het boek. De Nederlandse voorbeelden zijn in de minderheid. Het boek geeft dus geen gemiddeld beeld van de Lage Landen. Ook de voorbeelden van het wonen in d
... (Lees verder)e hedendaagse tijd zijn zeer eenzijdig gekozen en bieden geen enkele toevoeging op de vele boeken die al over dit onderwerp zijn geschreven. De uitgebreide literatuurlijst die is opgenomen bevat boeken die meer informatie geven.
Pagina's
272
Conditie
Goed — Naam op eerste bladzijde
Prijs
€ 7,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.