Onze boeken

Dan liever de lucht in. De wereldgeschiedenis in 75 beroemde uitspraken

Door Helge Hesse e.a.

Categorie
Algemeen Geschiedenis
Boeknummer
#230313
Titel
Dan liever de lucht in. De wereldgeschiedenis in 75 beroemde uitspraken
Auteur
Hesse, Helge & Gertjan Boekhout
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Balans
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9050189253
ISBN13
9789050189255
Taal
Nederlands
Samenvatting
Kennis is macht. Pluk de dag. Na ons de zondvloed. Ayez pitié de moi. Hier sta ik, ikkan niet anders. Verdeel en heers. Ik wasmijn handen in onschuld. Tijd is geld. Willen jullie de totale oorlog? Dan liever delucht in.

Iedereen heeft deze uitspraken wel eensgehoord of gelezen. Maar in welk historischverband werden ze uitgesproken? En doorwie? Dan liever de lucht in is een uitnodigingtot een unieke reis door de wereldgeschiedenis. Met de vijfenzeventig beroemdsteuitspraken van de afgelopen 2600 jaar alsleidraad, voert Helge Hesse de lezer langshistorische plaatsen, personen en crucialegebeurtenissen, en brengt elk tijdperk vanafde Oudheid tot heden tot leven.

Wat zeggen Caesars dobbelstenen over hetRomeinse Rijk? Luthers beroemdeuitspraak over de reformatie? Kantswoorden over
... (Lees verder)de Verlichting? Kennedy'sBerlijnse toespraak over de Koude Oorlog? Het staat allemaal in dit boek. Oudheid,renaissance, de Franse Revolutie, de TweedeWereldoorlog: elk van de beroemdeuitspraken opent een deur naar een periodein de wereldgeschiedenis, die in tachtigonderhoudende hoofdstukken tot levenwordt gebracht – van 'ken uzelf ' (Thalesvan Milete) tot 'de as van het kwaad'(George W. Bush).
Pagina's
343
Conditie
Goed — Naam en datum op binnenzijde kaft.
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.