Onze boeken

De winst zit in de opbrengst. Naar een duurzame economie

Door Henk Folkerts e.a.

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#230060
Titel
De winst zit in de opbrengst. Naar een duurzame economie
Auteur
Folkerts, Henk & René Weijers
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Assen, Van Gorcum
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9023240413
ISBN13
9789023240419
Taal
Nederlands
Samenvatting
''De winst zit in de opbrengst biedt een vernieuwende kijk op ondernemen: het perspectief van duurzaam ondernemen tegen de achtergrond van een opkomende duurzame economie. Het raakt de snaar van nieuwe zingeving in ondernemerschap en gaat in op de integratie van economische vitaliteit, talentontwikkeling en maatschappelijk respect.

Er is een, weliswaar geleidelijke, maar ook fundamentele ontwikkeling gaande in de richting van een duurzame economie. Die duurzame economie respecteert het materieel, ecologisch, menselijk en sociaal kapitaal door er in te investeren in plaats van het te verbruiken. Het besef groeit bij ondernemers dat de prestaties verder moeten reiken dan de gebruikelijk financieel-economische maatstaven. Miskenning van de betekenis van duurzame investeringen en opbrengste
... (Lees verder)n leidt tot schade en waardevernietiging. Het imago en de reputatie van ondernemingen kunnen daarbij op het spel komen te staan, waardoor de winstgevendheid en continu teit direct gevaar lopen.

De auteurs, beiden werkzaam als managementadviseur, gaan in op de ontwikkeling van duurzaam ondernemen, zowel vanuit het gezichtspunt van de afzonderlijke onderneming als vanuit een historisch en maatschappelijk perspectief. Inspirerende praktijkvoorbeelden van ondernemers passeren de revue en worden in een kader geplaatst. Succes en excellentie in ondernemen krijgen een nieuwe en bredere betekenis. Toch wordt de lezer geen simpel reisverhaal geboden. De reis richting duurzaam ondernemen is lang en het pad zit vol voetangels en klemmen. Houvast wordt hem geboden door de uitwerking van een ondernemingsmodel voor duurzaam ondernemen bestaande uit negen bouwstenen. Zij vormen de aangrijpingspunten voor het realiseren van meervoudige opbrengsten.''
Pagina's
113
Conditie
Nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.