Onze boeken

De kracht van toewijding. Improviseren op het grensvlak van ICT en verandering

Door Frank Alberse e.a.

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#229951
Titel
De kracht van toewijding. Improviseren op het grensvlak van ICT en verandering
Auteur
Alberse, Frank - e.a.
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Den Haag, Academic Service
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9039523738
ISBN13
9789039523735
Taal
Nederlands
Samenvatting
Er zijn bijna geen organisatieveranderingen meer zonder dat informatietechnologie daar een belangrijke rol in speelt. Maar ook het omgekeerde geldt: veranderingen op het gebied van informatietechnologie leiden bijna altijd tot aanpassingen in de organisatie.
In welke sector u ook werkt, wat uw verantwoordelijkheid ook is, u krijgt altijd te maken met het samenspel van technologische én organisatorische veranderingen.

Veranderen kan echter niet volgens een vaste marsroute; er bestaat niet één werkwijze die altijd tot een goed einde leidt. Pure improvisatie alleen levert daarentegen ook onvoldoende resultaten op. De methode bestaat dus niet. U als beslisser zult moeten kiezen uit een breed scala van mogelijke instrumenten. Die keuze is per situatie verschillend, mede
... (Lees verder) afhankelijk van de technologie. Uw keuze beïnvloedt ook weer de context waarin die technologie wordt toegepast. Daarbij is durf nodig om voortdurend te improviseren en in te springen op wat u op deze weg tegenkomt. En ook om al doende te leren en af te wijken van de uitgestippelde lijn, zonder die lijn uit het oog te verliezen.
Het gaat om interactie tussen actoren en het gaat om elkaar beïnvloedende ontwikkelingen en innovaties.

Over de auteurs
De visie in dit boek is gebaseerd op de jarenlange praktijkervaring van de auteurs, allen verbonden aan M&I/PARTNERS. Zij zijn geïnspireerd door ontwikkelingen in informatietechnologie én veranderkunde en hebben expertise opgebouwd door in uiteenlopende sectoren met de kracht van toewijding te participeren en leiding te geven aan vele grensverleggende trajecten. Via dit boek maken zij u deelgenoot van hun ervaring.
Pagina's
93
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.