Onze boeken

De communicerende vaten van Oscar van Leer. Ondernemerschap en filantropie in de Van Leer Entiteit, 1958-1986

Door Gert-Jan Johannes

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#229018
Titel
De communicerende vaten van Oscar van Leer. Ondernemerschap en filantropie in de Van Leer Entiteit, 1958-1986
Auteur
Johannes, Gert-Jan
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam, Boom
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9085068142
ISBN13
9789085068143
Taal
Nederlands
Samenvatting
De communicerende vaten van Oscar van Leer / Why not? 1e druk is een boek van Gert-Jan Johannes uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789085068143

Een enorm fortuin, vergaard met een multinationale onderneming die oliedrums en andere verpakkings-middelen produceerde, lag aan de basis van de filantropische Bernard van Leer Foundation. Dit boek beschrijft de geschiedenis van de 'Van Leer Entiteit': het overkoepelend geheel van onderneming en Foundation.
Van zijn vader Bernard van Leer, bijgenaamd de Vatenman, nam Oscar de leiding van het verpakkingsbedrijf en de Bernard van Leer Foundation over. Hij zocht naar een optimale wisselwerking tussen ondernemerschap en filantropie, en hoopte zelfs vurig een synthese van kapitalisme en socialisme te bereiken. Tegenwoordig richt de Foundation zic
... (Lees verder)h op compensatieonderwijs aan kinderen in de voorschoolse leeftijd, overal ter wereld.
Kunnen commerci le doelstellingen samengaan met sociale idealen? Om die vraag gaat het in De communicerende vaten van Oscar van Leer. Tegelijk is dit boek een portret van Oscar van Leer: ondernemer, idealist, uitvinder, musicus, organisator, inspirator en Don Quichotte.
Pagina's
323
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.