Onze boeken

Catwalk

Door D. Hooijer

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#227134
Titel
Catwalk
Auteur
Hooijer, D.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Ameterdam, Uitgeverij G.A. van Oorschot B.V.
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9028241310
ISBN13
9789028241312
Taal
Nederlands
Samenvatting
Voor Sleur is een roofdier ontving D. Hooijer de Librisprijs 2008. Als gevolg daarvan maakten tienduizenden lezers kennis met Hooijers ? realistisch absurdisme', dat haar schrijverschap uniek maakt. Nu, na drie verhalenbundels, verschijnt dan eindelijk haar langverwachte eerste roman. Het is een on-Nederlandse sitcom geworden, vol laconieke personages die vrolijk maar ontgoocheld door het leven gaan. In dialoog tekent Hooijer deze personages ten voeten uit als wat ze zijn, als wat de mens meestal gedwongen is te zijn: in teleurstelling terneerzittend, dan vrolijk opstaand omdat de bel gaat - het leven gaat door.

In Catwalk is een ruim 70-jarige vrouw buiten medeweten van haar man vermogend geworden door aandelenspeculatie; haar naaister ontwikkelt zich tot succesvol mode-ontwerpster van
... (Lees verder) ? Maison Wiljehem' (een journalistieke verbastering van ? William'); een buurvrouw ? werkt in de erotiek' en probeert zich te ontworstelen aan haar pooier, die op zijn beurt wegens een vermoeden van oplichting geschaduwd wordt door een privédetective; en de detective is een deerniswekkende weduwnaar die graag geil zou worden op een nieuwe vrouw als hij zijn gestorven geliefde maar kon vergeten. Catwalk is een ? uitvouwbare' roman over gestorven echtgenoten, een stikwarme zomer in Nederland, modeshows, erfenissen, richtmicrofoons en seks op leeftijd.
Pagina's
166
Conditie
Nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.