Onze boeken

Het mummiecongres. Wetenschap, obsessie en de onsterfelijke doden

Door Heather Pringle e.a.

Categorie
Algemeen wetenschap
Boeknummer
#226512
Titel
Het mummiecongres. Wetenschap, obsessie en de onsterfelijke doden
Auteur
Pringle, Heather & Yolande Ligterink
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9024536146
ISBN13
9789024536146
Taal
Engels
Samenvatting
Het mummiecongres is waarschijnlijk het meest bizarre wetenschappelijke congres ter wereld. Eén keer in de drie jaar komen wetenschappers, mummie-experts, auteurs en journalisten en andere door mummies geobsedeerde mensen op een bepaalde plek bij elkaar om hun laatste bevindingen te delen.

Heather Pringle bezocht het congres als verslaggeefster toen het in het droge Arica in het noorden van Chili werd gehouden. Aangestoken door het enthousiasme van de congresbezoekers reisde zij het daaropvolgende jaar de hele wereld rond om deze wetenschappers aan het werk te zien en hun motieven te begrijpen.

Het mummiecongres vertelt over middeleeuwse heiligen in de grote kathedralen in Italië, de veenlijken in Nederland die tekenen vertonen van een gewelddadige dood en bevroren Inca-p
... (Lees verder)rinsessen. Het boek gaat verder in op het ontstaan van mummies, hoe het mummificatieproces werkt, dodelijke ziektes uit de oudheid, historisch druggebruik, meselijke offers, het gebruik van gemalen mummie voor medicijnen en verf, het illegaal verhandelen van mummies en hoe de moderne mens met mummificeren omgaat.

Het mummiecongres is een intrigerende en onderhoudende reis naar de wereld van de onsterfelijke doden.
Pagina's
302
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.