Onze boeken

Cuba! Kunst en geschiedenis van 1868 tot heden

Door Nathalie Bondil

Categorie
Geschiedenis Zuid- en Latijns Amerika
Boeknummer
#225829-X
Titel
Cuba! Kunst en geschiedenis van 1868 tot heden
Auteur
Bondil, Nathalie
Boektype
Gebonden
Uitgeverij
Groningen : Groninger Museum
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9056626884
ISBN13
9789056626884
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele bedrukte hardcover, veel illustratyie sin kleur en z/w, map, 4to.
Samenvatting
Cuba is een land dat rijk is aan cultuur en wereldwijd genieten Cubaanse muziek en literatuur waardering. De Cubaanse beeldende kunst is echter veel minder bekend. Het Groninger Museum brengt hierin verandering met een unieke overzichtstentoonstelling over de ontwikkeling in de kunst en de geschiedenis van Cuba vanaf 1868 tot heden. Het is voor het eerst dat de rijke artistieke traditie van Cuba op deze schaal in Europa wordt gepresenteerd.
In ruim 300 schilderijen, foto's, video's, grafische vormgeving en installaties, gerealiseerd in de afgelopen 150 jaar, wordt in deze publicatie een beeld van Cuba gegeven binnen een politieke en historische context. De rijke Cubaanse geschiedenis wordt verhaald aan de hand van foto's van historische betekenis. De belangrijkste hoofdstukken in de Cubaa
... (Lees verder)nse kunstgeschiedenis vallen samen met de gebeurtenissen in deze tijdlijn, beginnend met de negentiende-eeuwse onafhankelijkheidsoorlogen. Gedurende de twintigste eeuw probeerden kunstenaars die zich verdiepten in het internationale discours een eigen identiteit te definiëren: Cubanidad. Door onderzoek naar het eigen koloniale verleden en de ontvankelijkheid voor de ideeën van de avant-garde creëerden Cubaanse kunstenaars in hun kunst een bijzondere versmelting van barokke en academische erfenissen, hun Spaanse en Afrikaanse wortels, en katholieke en traditionele religies.
Ruim twintig gespecialiseerde internationale auteurs beschrijven verschillende aspecten van de Cubaanse beeldende kunst, zoals negentiende-eeuwse landschappen en fotojournalistiek, de ontwikkeling van de arte nuevo, de op Afrika geïnspireerde werken van Wifredo Lam, de affichekunst uit de periode van Fidel Castro en de opkomst van een nieuwe generatie kunstenaars.
Pagina's
424
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.