Onze boeken

Het rijk van Neptunus. Maritieme prentkunst rond de Gouden Eeuw

Door Elly Bos e.a.

Categorie
Grafiek & Tekeningen
Boeknummer
#222575
Titel
Het rijk van Neptunus. Maritieme prentkunst rond de Gouden Eeuw
Auteur
Bos, Elly & Maartje de Haan
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Rotterdam, Maritiem Museum 'Prins Hendrik',
Jaar van uitgave
1997
ISBN10
9069181789
ISBN13
9789069181783
Taal
Nederlands
Beschrijving
Maritiem Museum "Prins Hendrik" Rotterdam, 21 december 1996 t/m 31 maart 1997
Samenvatting

De tentoonstelling 'Het rijk van Neptunes, Maritieme prentkunst rond de Gouden Eeuw' en deze bijbehorende catalogus hebben niet de pretentie een volledig overzicht te geven van de maritieme prentkunst tussen circa 156O en 17OO. Er is gekozen voor een aantal maritieme thema's gebaseerd op de prenten van Nederlandse meesters in de collecties van Museum Boijmans Van Beuningen en Maritiem Museum 'Prins Hendrik', beiden te Rotterdam. Naast prenten met mythologische figuren die met de zee te maken hebben, komen scheepsportretten, zeeslagen en allegorische marineprenten aan bod. Bij de keuze van deze prenten is het thema van de zee bepalend geweest. De binnenvaart en riviergezichten vallen hierdoor buiten de selectie, die is gebaseerd op de meest aantrekkelijke prenten zowel uit kunsthistorisch
... (Lees verder), maar zeker ook uit historisch oogpunt. De catalogus pretendeert geen vernieuwend wetenschappelijk werk te zijn, maar een leesbaar, informatief boek met aantrekkelijke prenten.
Pagina's
77
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.