Onze boeken

Delen: Facebook Twitter

Boekengeluk

Door Ewoud Sanders

Boekengeluk
CategorieBoekdrukkunst & Boeken
Boeknummer#220044
TitelBoekengeluk. Vijftig hoogtepunten uit het Museum Meermanno / Book Happiness. Fifty highlights from the Museum Meermanno
AuteurSanders, Ewoud
BoektypePaperback
UitgeverijUitgeverij De Buitenkant
Jaar van uitgaven.d.
ISBN10907645230X
ISBN139789076452302
TaalNederlands, Engels
SamenvattingHet is, zelfs onder boekenliefhebbers, een goed bewaard geheim: in Den Haag, op de Prinsessegracht, loop je op de eerste verdieping van een statig grachtenpand zo de negentiende eeuw binnen. Hier, in het voormalige woonhuis van de baron van Westreenen, bevindt zich een van de weinige musea in Nederland waarin de oorspronkelijke opstelling, die dateert uit de tweede helft van de negentiende eeuw, vrijwel volledig intact is gebleven. Van Westreenen verzamelde niet alleen boeken, maar ook munten, beeldende kunst en handschriften. In deze uigave zijn vijftig hoogtepunten uit dit bijzondere museum bijeengebracht. In toegankelijk geschreven toelichtingen, die zijn gebaseerd op gedegen literatuuronderzoek, neemt journalist en historicus Ewoud Sanders de lezer mee langs de passies van de excentrieke baron.
Pagina's251
ConditieGoed — Ex libris stamp on first endpaper
Prijs€ 10,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.