Onze boeken

In goed Nederlands

Door Jan van de Pol

Categorie
Taalkunde & Woordenboeken
Boeknummer
#219529
Titel
In goed Nederlands
Auteur
Pol, Jan van de
Boektype
Paperback
Druk
6e druk
Uitgeverij
Sdu Uitgevers, Den Haag
Jaar van uitgave
2002
ISBN10
9012095158
ISBN13
9789012095150
Taal
Nederlands
Samenvatting
Hoe spel je dit woord? Moet hier een komma staan of een puntkomma? Wat zet je in een (sollicitatie)brief? Mag je een zakelijke brief beginnen met 'Ik'? Wat moet er in de inleiding van een artikel staan? Hoe maak je een tekst beter leesbaar? Is het 'schijnbaar' of 'blijkbaar'? Het zijn vragen die iedereen die zorgvuldig wil omgaan met de Nederlandse taal, zich voortdurend stelt. In goed Nederlands geeft daarop overzichtelijk en bondig de antwoorden.
In goed Nederlands is bestemd voor een breed publiek van beginnende tot gevorderde schrijvers. Aan de hand van vele voorbeelden wordt uitvoerige informatie verschaft over verschillende taalzaken. De taalkwesties kunnen in het uitgebreide register snel worden opgezocht.
Door deze handzame taalhulp regelmatig te raadplegen, kan iedereen zijn taa
... (Lees verder)lvaardigheid en de effectiviteit van zijn teksten vergroten!
Deze zesde druk is verbeterd en geactualiseerd door de auteur.
Jan van de Pol is taaladviseur en onder andere auteur van het Spellingboek voor iedereen. Hij werkte mee aan de Basiswoordenlijst Nederlandse taal en de Elektronische taalwijzer.
Pagina's
282
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.