Onze boeken

Klaas Gubbels. De Vooruitgang + DVD

Door Cherry a.o. Duyns

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#217506
Titel
Klaas Gubbels. De Vooruitgang + DVD
Auteur
Duyns, Cherry a.o.
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Eindhoven/ The Hague, Galerie Willy Schoots/ Livingstone Editions
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9077740317
ISBN13
9789077740317
Taal
Nederlands
Beschrijving
col. (full-p.) ills., CD-ROM on upper pastedown, orig. pict. boards, 4t; With an ORIGINAL drawing and a dedication in black marker on title-p. and a loosely inserted card SIGNED "Klaas Gubbels '08" in black marker.; Gesigneerd
Samenvatting
Klaas Gubbels is de schepper van een intrigerend oeuvre van schilderijen, beelden, grafiek en objecten; vaak met een theatraal karakter. Zijn werk bevindt zich onder andere in Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Stedelijk Museum Amsterdam en Museum voor Moderne Kunst Arnhem, naast vele particuliere collecties in binnen- en buitenland.

In de hoofdtekst van Klaas Gubbels - De Voortgang voert auteur/regisseur Cherry Duyns een dialoog met de kunstenaar over de totstandkoming van zijn werk. Daarnaast toont dit unieke boek de eerste stappen die Gubbels zette van schilderen naar driedimensionaal werken. Het geeft een overzicht van de cortenstalen beelden die zijn ontstaan sinds het nieuwe millennium, documentaire foto's van Vincent Mentzel en Cherry Duyns en een indrukwekkende collectie h
... (Lees verder)oofdzakelijk recente schilderijen. De dvd 'Stilleven van een schilder' van Jan Louter bevat prachtig beeldmateriaal: de uitzending van Het uur van de Wolf die aan Gubbels werd gewijd (2003) plus opnames van diverse, nooit eerder gepubliceerde interviews. Deze nieuwe uitgave maakt duidelijk dat het oeuvre van Klaas Gubbels nog steeds levendig en in ontwikkeling is.
Pagina's
192
Conditie
Goed
Prijs
€ 95,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.