Onze boeken

Terra Nova. Jeroen Hermkens Schilderijen, litho's en dagboekaantekeningen. De Koos van Oord Collectie

Door Jeroen Hermkens

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#216998
Titel
Terra Nova. Jeroen Hermkens Schilderijen, litho's en dagboekaantekeningen. De Koos van Oord Collectie
Auteur
Hermkens, Jeroen
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
A.W. Bruna
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
9022997790
ISBN13
9789022997796
Taal
Nederlands
Beschrijving
ISBN in boek: 97890229977961
Samenvatting
Een beeldverhaal van het hedendaags hollands glorie!

De Utrechtse beeldend kunstenaar Jeroen Hermkens heeft vanaf januari 2009 anderhalf jaar lang de wereld over gereisd om de waterbouwkundige werkzaamheden vast te leggen. Met krachtige penseelstreken en in subtiele kleuren legt Hermkens de verschillende sferen van de robuuste werkelijkheid van de waterbouw vast. Jeroen Hermkens hield zelf een logboek bij over de totstandkoming van deze unieke collectie kunstwerken, waardoor zijn expressieve schilderijen en litho's een extra dimensie krijgen in dit prachtige boek.

Jeroen Hermkens legt momenteel de laatste hand aan zijn grote wandschildering in de Kunsthal Rotterdam, waar vrijdag 11 juni de expositie ook geopend zal worden door Camiel Eurlings. Op een steiger en met lange kwast schild
... (Lees verder)ert hij impressies van graaf- en baggermachines, hijskranen en talrijke schepen en pontons in een wereld van steen en staal, zand en water. De wandschildering maakt deel uit van Hermkens tentoonstelling Waterwerken – Terra Nova in de Kunsthal Rotterdam. Ruim tachtig expressieve werken leggen de (inter)nationale werkzaamheden vast van de Rotterdamse baggeronderneming Van Oord waaronder de aanleg van nieuw land, zoals de palmeilanden bij de kust van Dubai en de Maasvlakte bij Rotterdam.
Pagina's
136
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.