Onze boeken

Kroniek Zaanlandse Wielerclub D.T.S. Deel 4 De Toerclub

Door Gerrie Hulsing

Categorie
Wielersport
Boeknummer
#216653
Titel
Kroniek Zaanlandse Wielerclub D.T.S. Deel 4 De Toerclub
Auteur
Hulsing, Gerrie
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Op den Vinken, Purmerend
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9074074146
ISBN13
9789074074148
Taal
Nederlands
Samenvatting
Dit deel van de kroniek gaat uitsluitend over de Toerclub van DTS, ooit begonnen als toerafdeling van de wielerclub. In eerste instantie was mijn bedoeling om in een later stadium aandacht te schenken aan de Toerclub, maar omdat deze in 2014 door gebrek aan leden moest ophouden te bestaan, heb ik besloten hier nu een deel aan te wijden.

Nu is de opgeave om achtendertig jaar Toerclub in één deel samen te vatten geen sinecure. Even ter vergelijking: van bijna honderd jaar Renclub komen naar schatting tien delen uit! Mede vanwege het feit dat de Toerclub dus eindigt te bestaan en het andere (belangrijke) feit, namelijk de tijd. Voor de inmiddels drie verschenen delen over de Renclub was een tijdsbestek van circa zes jaar nodig om research om te kunnen zetten in tekst voor een
... (Lees verder) boek. Tóch is het gelukt om in relatief korte tijd en met medewerking van Lida Tol een aantal hoogtepunten en memorabele momenten vast te leggen.

Na een bestaan van bijna veertig (!) jaar is en blijft het toch wel wrang om zo'n club te zien verdwijnen, temeer als je zoals ik, er jarenlang voorzitter van bent geweest. Maar ja, ook in 'fietsland' nemen zaken geen keer. Komen en gaan zaken en ideeën zoals dat ook in de 'gewone' wereld het geval is. Jarenlang voorzag onze Toerclub in een behoefte, echter de vergrijzing sprak een dermate grote rol, dat doorgaan geen optie bleek. Aldus werd, met algemene instemming, het besluit genomen om Toerclub DTS vanaf december 2014 'ten grave te dragen'... na achtendertig jaar bestaan te hebben.

Triest, maar het zij zo! Vandaar dat ik besloot het deel over de Toerclub uit te geven op het moment dat je kan zien als het 'actuele' moment. Bij het ter ziele gaan, helaas! Echter spreek ik wel de hoop uit dat dit boek nog flink wat herinneringen zal laten voortleven. En natuurlijk kom je namen tegen van personen die je (nog) kent, maar veel meer namen kom je niét tegen!

Ondoenlijk om iedereen bij naam te noemen, maar in de selctie die ik maakte kan een ieder ook zijn of haar naam lezen, dit boek gaat over iedereen binnen toerclub DTS. Niet alles is in één enkel boek samen te vatten, daar zijn bijna veertig jaar te veel voor. Maar die momenten die memorabel waren, die personen die apart in het zonnetje mogen staan, al dat soort feiten heb ik trachten samen te vatten op een wijze zoals ik dat in andere boeken deed die ik schreef, niet in chronologische volgorde. Dus ook in dit deel van de kroniek 'huppel' ik, samen met u, door de jaren heen.
Pagina's
186
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.