Onze boeken

Nederlandse moslims. Van migrant tot burger + cd-rom

Door Dick Douwes e.a.

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#216380
Titel
Nederlandse moslims. Van migrant tot burger + cd-rom
Auteur
Douwes, Dick & Martijn de Koning
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam University Press; Salomé
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9053567615
ISBN13
9789053567616
Taal
Nederlands
Samenvatting
De moslims in de Nederlandse samenleving zijn onderwerp van debat, ook onder moslims zelf. De aanslagen van 9-11 en de moord op Van Gogh hebben veel emoties losgemaakt en vragen opgeroepen, vooral over de radicalisering van kleine groepen moslims, hun banden met de islamitische wereld, de rol van imams, de man-vrouw verhoudingen en de integratie van jongeren.

Nederlandse moslims: van migrant tot burger gaat over migratie en intergratie, islamitische organisaties en geloofsbeleving, jongerencultuur en het islamdebat. De auteurs bekijken welke rol religieuze en andere waarden spelen en hoe deze veranderen. In kaderteksten wordt ingegaan op specifieke kwesties die vaak met de islam geassocieerd worden. In dertien beschrijvende profielen worden moslim-mannen en -vrouwen die optreden in het
... (Lees verder)publieke debat beschreven. Als aanvulling bevat het boek een cd-rom met geluids- en videofragmenten met onder meer Hirsi Ali en Ali B. Daarnaast krijgt de lezer een kijkje in een moskee.

Nederlandse moslims is een prikkelend themaboek, geschreven als leidraad voor iedereen die een genuanceerd oordeel wil vormen in het debat over moslims in Nederland.
Pagina's
179
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.