Onze boeken

Onder het dal

Door Arjaan van Nimwegen

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#215932
Titel
Onder het dal
Auteur
Nimwegen, Arjaan van
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Wereldbibliotheek, Amsterdam
Jaar van uitgave
2016
ISBN10
902842640X
ISBN13
9789028426405
Taal
Nederlands
Samenvatting
GROOTSE PLANNEN EN DE HARDE WERKELIJKHEID. EEN VERHAAL OVER IDEALISTEN EN GELUKZOEKERS

Een kleine groep mensen vestigt zich in een idyllisch dal op de grens van Nederlands Limburg en België, waar ze hun bevlogen idealen willen verwezenlijken: vrijheid, broederschap en onafhankelijkheid. Geen geldeconomie meer, alles zelfvoorzienend. De onderneming heeft kans van slagen, totdat de leider van de groep in de ban raakt van een vrouw en het verval begint.

Kort nadat België zich in 1830 heeft afgescheiden van Nederland, vertrekken de studievrienden Willem en Simon met enkele gelijkgestemden naar een afgesloten dal in het zuiden van het land om er een nieuwe en betere samenleving te stichten. Ze hebben echter geen rekening gehouden met de vijandigheid van de boeren in de omgeving en d
... (Lees verder)e aanwezigheid van deserteurs uit het Belgische leger, die zich in de mergelgrotten rond het dal hebben verstopt en zich willen wreken op de indringers uit Holland.
Willem en de zijnen blijven hardnekkig geloven in hun idealen en wachten op de komst van mensen die zich bij hen willen aansluiten. Maar afgezien van enkele dubieuze gelukzoekers en revolutionairen die tijdens hun kortstondige verblijf vooral uit zijn op hun eigenbelang, blijft het stil in het dal. De grenzen liggen vast en niets verandert nog. Totdat er een vrouw ten tonele verschijnt en Willem totaal van slag raakt. Simon moet ingrijpen om de totale ineenstorting te voorkomen.
Pagina's
287
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.