Onze boeken

Delen: Facebook Twitter

Met de hand op het hart. Vijf romans

Door Willem G. van Maanen

Met de hand op het hart. Vijf romans
CategorieNederlands
Boeknummer#215089
TitelMet de hand op het hart. Vijf romans: De dierenhater; Helse steen; De hagel is gesmolten; Hebt u mijn pop ook gezien?; Het nichtje van Mozart
AuteurMaanen, Willem G. van
BoektypeGebonden hardcover met stofomslag
UitgeverijVeen, Amsterdam
Jaar van uitgave2005
ISBN109020407104
ISBN139789020407105
TaalNederlands
SamenvattingDe complexe verhouding tussen waarheid en leugen kan men beschouwen als de kern van het werk van Willem G. van Maanen, al vanaf zijn debuut in 1953. Zijn personages geven zich over aan leugen en bedrog, ze komen niet tot inzicht, en wie de waarheid ontdekt, doet dit alleen om hem daarna weer te begraven. Vijftig jaar lang heeft Van Maanen op fascinerende wijzedit inzicht gestalte gegeven. Vijftig jaar lang is hij erin geslaagd lezers te verleiden met romanfiguren die allesbehalve verleidelijk zijn. Vijftig jaar heeft hij schijnbaar waarheidsgetrouw geschreven, omdat je alleen door de oppervlakte weer te geven de diepte kunt suggereren. Van Maanen is in zijn eigen woorden 'een [soort] vos, die de werkelijkheid in zijn hol meesleept, en dan ermee gaat spelen'.
Pagina's508
ConditieGoed
Prijs€ 12,50
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.