Onze boeken

De Schouw. Tijdschrift gewijd aan het kultureele leven in Nederland; Orgaan van de Nederlandse Kultuurkamer. 1942 tot en met december 1944 (5 banden)

Door Prof.dr. T. Goedewaagen e.a.

Categorie
WO II
Boeknummer
#213100
Titel
De Schouw. Tijdschrift gewijd aan het kultureele leven in Nederland; Orgaan van de Nederlandse Kultuurkamer. 1942 tot en met december 1944 (5 banden)
Auteur
Goedewaagen, Prof.dr. T. - e.a.
Boektype
Gebonden
Uitgeverij
Nederlandsche Kultuurkamer
Jaar van uitgave
1942
Taal
Nederlands
Beschrijving
5 delen gebonden in halflinnen uitgeversbanden. Van de latere jaren is ook de omslag van het tijdschrift meegebonden. Zie ook de foto's.
Samenvatting
De Schouw was een nationaalsocialistisch cultureel tijdschrift, uitgegeven door de Nederlandsche Kultuurkamer, en verschenen van januari 1942 tot januari 1945. De verschillende redacties van De Schouw hebben zich moeten houden aan allerlei door de bezetter gestelde voorwaarden. De inhoud van het tijdschrift werd ook bewaakt door medewerkers van het Departement van Volksvoorlichting en Kunsten. Redactie-secretaris A. B. Roels stuurde in de tweede helft van 1943 bovendien ongecorrigeerde proefnummers naar E. Otto, die voor de Kultuurkamer werkte en zijn brieven ondertekende met 'Algemeen bestuurder'. Roels stelde daarbij steeds schriftelijk de vraag of er bezwaren waren tegen de inhoud.
Pagina's
-
Conditie
Goed
Prijs
€ 300,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.