Onze boeken

Zuidoost-Azie. Een eeuw van onvervulde verwachtingen

Door Jan Pluvier

Categorie
Geschiedenis Azië
Boeknummer
#211946
Titel
Zuidoost-Azie. Een eeuw van onvervulde verwachtingen
Auteur
Pluvier, Jan
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
De Geus, Breda
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9052267324
ISBN13
9789052267326
Taal
Nederlands
Samenvatting

Toen jan Romein in 1956 zijn boek De eeuw van Azië publiceerde, was hij er nog van overtuigd dat dit deel van de wereld zich voorgoed aan de invloedssfeer van het Westen aan het onttrekken was. Inmiddels weten we dat hij zich vergiste. Wat is er ondertussen gebeurd? Waarom zijn de sociale en nationale bewegingen die in de eerste helft van deze eeuw overal tot bloei kwamen, binnen een halve eeuw doodgebloed, ontaard of onschadelijk gemaakt? Dat vraagt Jan Romeins leerling Jan Pluvier zich af in zijn Zuidoost-Azië Een eeuw van onvervulde verwachtingen. Het boek gaat in op de ineenstorting van de Nederlandse, Franse en Engelse macht in de regio. Hij beschrijft de politionele acties en de Nieuw Guinea-crisis, en de omstreden rol van de Amerikanen in landen als Vietnam. Aan het slot
... (Lees verder) analyseert Pluvier de bewegingen en stromingen die na de verdwijning van de koloniale machten in de tijgereconomieën de touwtjes in handen namen. Het boek is daarmee een waardige opvolger van Pluviers standaardwerk South EastAsiti - From Colonialism to Indépendence.
Pagina's
589
Conditie
Goed — Ex libris stempel op titelpagina
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.