Onze boeken

Das Rembrandthaus. Katalog der Radierungen Rembrandts

Door Eva Ornstein-Van Slooten e.a.

Categorie
Grafiek & Tekeningen
Boeknummer
#208868
Titel
Das Rembrandthaus. Katalog der Radierungen Rembrandts
Auteur
Ornstein-Van Slooten, Eva & Marijke Holtrop
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Waanders, Zwolle
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9040088543
ISBN13
9789040088544
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het huis aan de Jodenbreestraat in Amsterdam, waar Rembrandt ruim twintig jaar heeft gewoond, werd in 1911 als museum opengesteld. Het museum concentreert zich - met succes - op het bijeenbrengen van Rembrandts grafische werk.
Voor het eerst verschijnt een volledig geïllustreerde catalogus van deze verzameling. De complete collectie van het Rembrandthuis, ruim 250 etsen, maar ook een aantal tekeningen en schilderijen zijn in het boek opgenomen. De beschrijvingen zijn overzichtelijk, naar onderwerp, ingedeeld. De verschillende hoofdstukken worden voorafgegaan door korte algemene inleidingen. Van alle werken zijn afbeeldingen en complete technische gegevens opgenomen en een groot aantal kreeg tevens een uitgebreidere beschrijving.
Behalve het beschrijvende catalogusdeel bevat de uitga
... (Lees verder)ve een uitvoerige inleiding over de geschiedenis van dit bijzondere huis en over de totstandkoming van de collectie. De techniek van het etsen en Rembrandts specifieke experimenten daarmee worden eveneens uiteengezet.
De teksten zijn geschreven door Eva Ornstein-van Slooten en Marijke Holtrop, stafleden van het Rembrandthuis.
Pagina's
172
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.