Onze boeken

Het eeuwige volk kent geen angst

Door Shani Boianjiu

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#208277
Titel
Het eeuwige volk kent geen angst
Auteur
Boianjiu, Shani
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Anthos, Amsterdam
Jaar van uitgave
2013
ISBN10
9041421033
ISBN13
9789041421036
Taal
Nederlands
Samenvatting
In dit overweldigende debuut schept Shani Boianjiu een wereld waarin drie meisjes in het leger de tijd verdrijven en vooral wachten, eindeloos wachten op het vrouw zijn, bevelen, oorlog, vrede.
Yael is scherpschutter en probeert uit alle macht niet verliefd te worden op de soldaten die ze moet trainen. Avishag loopt wacht, de eindeloze dagen worden soms onderbroken door vluchtelingen die onder het prikkeldraad door proberen te wurmen. Lea controleert niet alleen paspoorten, ze moet ook haar medesoldaten in de gaten houden. Ze roddelen over jongens, proberen 'gewoon' te zijn, en vooral niet na te denken over de verhongerende vluchtelingen, of de steeds groter wordende dreiging van buitenaf. Yael, Lea en Avishag worden constant gedrild voor een oorlog die misschien nooit komt. Ze bevinden z
... (Lees verder)ich in het oog van de storm en ontdekken dat dromen van een andere, misschien betere wereld gevaarlijker is dan ze dachten.
Pagina's
286
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.