Onze boeken

Einstein. Honderd jaar relativteit

Door Andrew Robinson

Categorie
Algemeen wetenschap
Boeknummer
#207859
Titel
Einstein. Honderd jaar relativteit
Auteur
Robinson, Andrew
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers, 's-Graveland
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9059561430
ISBN13
9789059561434
Taal
Nederlands
Samenvatting
In 1905 creëerde Albert Einstein de twee meest revolutionaire concepten van de twintigste eeuw – de relativiteit en de kwantumtheorie – en bedacht hij de beroemdste vergelijking uit de wetenschap: E=mc2. Daarmee veranderde hij voorgoed ons begrip van ruimte, tijd, energie, materie en licht.
Zoals Andrew Robinson in deze gezaghebbende, geïllustreerde biografie laat zien, kan Einsteins universele aantrekkingskracht slechts ten dele verklaard worden door zijn briljante werk op het gebied van de natuurkunde. Robinson toont de prachtige eenvoud van de essentie van Einsteins grootste ontdekkingen, en verklaart hoe zijn ideeën van invloed zijn geweest op wetenschappelijke ontwikkelingen als de big bang, lasers en de 'theorieën van alles'. Hij bespreekt ook Einstei
... (Lees verder)ns leven en zijn activiteiten buiten de wetenschap, inclusief ontmoetingen met beroemde tijdgenoten als Chaplin, Roosevelt en Tagore, zijn liefde voor muziek en zijn problematische gezinsleven. Einstein toonde zijn markante originaliteit op vele manieren, van zijn politieke en humanitaire campagnes tegen kernwapens, antisemitisme, McCarthyisme en sociale onrechtvaardigheid tot zijn onconventionele fysieke verschijning.
Het centrale verhaal van dit boek wordt aangevuld met elf essays van wetenschappers en hoogleraren, inclusief drie Nobelprijswinnaars, waaronder Stephen Hawking.
Pagina's
256
Conditie
Goed — Naam en datum op titelpagina
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.