Onze boeken

Waar Komen We Vandaan?

Door Carl Zimmer

Categorie
Algemeen Geschiedenis
Boeknummer
#207539
Titel
Waar Komen We Vandaan?
Auteur
Zimmer, Carl
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Standaard, Antwerpen
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9086250033
ISBN13
9789086250035
Taal
Nederlands
Samenvatting
De laatste ontdekkingen over de oorsprong van de mens
Door ontdekkingen op het gebied van de menselijke evolutie wordt het beeld van onze herkomst bijna dagelijks bijgesteld. In 2002 werd onze stamboom zo'n drie miljoen jaar opgerekt door de vondst van een schedel in Chad. Oeroude botten, gevonden in 2003 in Ethiopië, zouden wel eens de oudste overblijfselen van de moderne mens kunnen blijken te zijn. Ook in ons eigen DNA staat onze oorsprong vereeuwigd; wat miljoenen jaren geleden is gebeurd, wordt nu dankzij genetisch onderzoek alsmaar duidelijker. Wetenschapsjournalist Carl Zimmer plaatst deze onthullende bevindingen in de context van de bestaande kennis over de cruciale stappen in de evolutie van de mens, zoals het rechtop lopen, het gebruik van gereedschap en het ontwikkelen van
... (Lees verder) bewustzijn. Want, aldus Zimmer, 'het begrijpen van onze herkomst is de sleutel tot het begrijpen van onszelf'.
Om het belang van nieuwe kennis over onze soort te kunnen begrijpen, moeten de juiste vragen worden gesteld. Dat is precies wat Zimmer doet. Wanneer hij onderzoekers interviewt, vraagt hij ze niet alleen de betekenis van bijvoorbeeld de fossielen uit te leggen, maar ook te vertellen wat we nog níét weten op dit gebied. Een uniek boek dat de allerlaatste inzichten bevat, mét een schat aan foto's en illustraties.

Carl Zimmer, voormalig wetenschapsredacteur van het tijdschrift Discover, geniet wereldwijde faam als wetenschapsjournalist. Hij heeft veelgeprezen, toonaangevende werken op zijn naam staan, zoals Evolutie: Triomf van een idee (2003), het boek bij de befaamde, gelijknamige internationale televisieserie over evolutie. Daarnaast schrijft hij voor onder andere The New York Times, National Geographic, Science, Natural History en Newsweek. In 2004 won hij de prestigieuze Science Journalism Award.

Persstemmen over Evolutie: Triomf van een idee:

'Van begin tot eind blijft Zimmer de lezer boeien met zijn fantastische verhaal.'
The New Scientist

'(...) fantastisch geïllustreerd en helder geschreven.'
Science

'Zimmer heeft een opmerkelijk heldere en levendige stijl. Zijn verhaal is even grondig als elegant.'
Scientific American
Pagina's
176
Conditie
Goed — Naam en datum op titelpagina
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.