Onze boeken

Klokken Van Wereldklasse. De collectie van het Nationaal Beiaardmuseum te Asten

Door E. van Loon-van de Moosdijk e.a.

Categorie
Uurwerken
Boeknummer
#207195
Titel
Klokken Van Wereldklasse. De collectie van het Nationaal Beiaardmuseum te Asten
Auteur
Loon-van de Moosdijk, E. van & Willemsen, Annemarieke
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Walburg Pers, Zutphen / Nationaal Beiaardmuseum, Asten
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9057300729
ISBN13
9789057300721
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het Nationaal Beiaardmuseum bezit een bijzondere collectie klokken en bellen uit alle eeuwen en alle wereldculturen.
Bij de samenstelling van de verzameling heeft hoofdconservator dr. André Lehr een belangrijke rol gespeeld. Niet alleen wist hij de beiaard als muziekinstrument historisch in beeld te brengen, ook toont hij in het museum hoe een klok precies gemaakt wordt. Veel gerestaureerde torenuurwerken, die in het verleden op de schroothoop terechtkwamen, tikken hier rustig de tijd weg.
De bezoekers kunnen eveneens kennis maken met de religieuze en magische uitstraling die klokken en bellen overal ter wereld bezitten.
Klokken hebben immers beschermende krachten en door hun geluid worden bij allerlei volkeren goden en geesten te hulp geroepen in moeilijke tijden. De tentoongest
... (Lees verder)elde voorwerpen betreffen soms archeologische vondsten uit graven of zijn afkomstig uit kloosters of tempels. Ze werden gebruikt bij rituele dansen, als waarschuwing en als muziekinstrument. Iedere klok en bel heeft zijn eigen verhaal.
Deze prachtig geïllustreerde uitgave maakt de waardevolle collectie beter toegankelijk voor het publiek. Het boek kan functioneren ter bestudering voorafgaand aan een bezoek, of juist als naslagwerk. In het inleidend gedeelte is - als hommage aan André Lehr - de geschiedenis van de collectie vastgelegd.
Pagina's
120
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.