Onze boeken

Anne Frank. De Biografie

Door Melissa Müller

Categorie
WO II
Boeknummer
#205712
Titel
Anne Frank. De Biografie
Auteur
Müller, Melissa
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Bert Bakker, Amsterdam
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9035119908
ISBN13
9789035119901
Taal
Nederlands
Samenvatting
Geheel herziene editie van de beroemde biografie, met talloze nieuwe feiten en inzichten

In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Ruim twee jaar later verscheen Het Achterhuis. Anne Frank is voor ontelbaar velen het symbool geworden van de in de Tweede Wereldoorlog vermoorde joden. Maar wie was zij?

Hoewel er in de loop der jaren de nodige publicaties over Anne Frank zijn verschenen _ meestal gericht op kinderen _ is opmerkelijk genoeg nooit een serieuze biografie over haar geschreven. Met Anne Frank schreef journaliste en wetenschapster Melissa Müller (1967) de eerste volledige, diepgaande biografie.

Over de hele wereld voerde zij gesprekken met klasgenoten, familieleden en buren van Anne. Daarnaast kreeg zij de beschi
... (Lees verder)kking over een schat aan gegevens die tot dan toe verborgen waren gehouden, waaronder een aantal nooit eerder gepubliceerde dagboekpagina's, familiecorrespondentie en archiefstukken. De eerste editie van dit boek verscheen in 1998 en kreeg veel bijval van pers en publiek. Na het succes van de herziene editie is er de afgelopen jaren nieuw materiaal ontdekt. Tijd dus voor een vernieuwde editie van deze allesomvattende biografie.
Pagina's
306
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.