Onze boeken

Strindberg on Drama and Theatre. A source book

Door Egil Törnqvist e.a.

Categorie
Theater, Toneel & Cabaret
Boeknummer
#204077
Titel
Strindberg on Drama and Theatre. A source book
Auteur
Törnqvist, Egil & Birgitta Steene
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam University Press, Amsterdam
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9053560203
ISBN13
9789053560204
Taal
Engels
Samenvatting
De Zweedse August Strindberg (1849-1912) wordt gezien als een van de meest belangrijke toneelschrijvers van rond de eeuwwisseling. Zijn choquerende theaterstukken had veel weerklank bij het publiek in die tijd, en inspireert tot op de dag van vandaag toneelschrijvers en publiek. Strindberg was een onophoudelijke innovator van verschillende theatervormen, een bron van inspiratie voor onder meer Eugene O'Neill, Samuel Beckett en Ingmar Bergman en heeft een vruchtbare bodem gelegd voor het moderne toneel. Zijn voorwoord voor Miss Julie en zijn inleiding bij A Dream Play zijn alom bekend en vaak herdrukt.
Wat minder bekend is, is dat Strindberg veel toneelstukken recenseerde en kritieken schreef over het theater in z'n algemeen, en zijn toneelstukken in het bijzonder. Dit boek bevat de meest
... (Lees verder)belangrijke van zijn kritieken, chronologisch weergegeven en geannoteerd, waarvan vele voor het eerst in het Engels.
Pagina's
206
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.