Onze boeken

Henk Lassche: Het eigen landschap / Henk Lassche: His own landscape

Door Ed Wingen

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#203301
Titel
Henk Lassche: Het eigen landschap / Henk Lassche: His own landscape
Auteur
Wingen, Ed
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Stichting Omber, Hengelo / Waanders, Zwolle
Jaar van uitgave
2001
ISBN10
904009652X
ISBN13
9789040096525
Taal
Nederlands, Engels
Beschrijving
Gebonden boek in slipcase
Samenvatting
In dit boek geeft Ed Wingen, mede aan de hand van een tachtigtal fullcolour afbeeldingen, een overzicht van het werk van de schilder Henk Lassche. Deze schilder van het Hollandse landschap heeft, staand in de romantische traditie van de Noord-Europese schilderkunst, in de loop der jaren een geheel eigen beeldtaal ontwikkeld.

Het gaat bij hem niet om een 'letterlijke' weergave van dat landschap met zijn weidse vergezichten en hoge luchten, maar om een persoonlijke verwerking hiervan.

De synthese van een expressionistische en informele benadering van zijn onderwerpen leidt bij hem tot abstracties, die mede ontstaan als gevolg van een uiterst intensieve werkwijze. Door laag op laag te zetten, door wegschrapen en bijwerken, ontstaan er schilderijen in olieverf, die telkens weer bij de aa
... (Lees verder)ndachtige beschouwer nieuwe en verrassende beelden oproepen.

Het zijn werken die - hoe klein van formaat soms ook - de monumentaliteit van de door hem op zo eigen wijze verwerkte onderwerpen overtuigend en indrukwekkend laten zien.
Pagina's
157
Conditie
Goed — Naam op tweede schutblad
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.