Onze boeken

Spaanse meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya

Door M.B. Piotrovsky

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#201704
Titel
Spaanse meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya
Auteur
Piotrovsky, M.B.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Wbooks, Zwolle
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9078653574
ISBN13
9789078653578
Taal
Nederlands
Samenvatting
Zes meesters, zestig meesterwerken. Spaanse meesters uit de grootste en meest diverse collectie Spaanse kunst buiten Spanje, namelijk die in de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya is een overzichtswerk van kunstwerken uit de late zestiende en zeventiende eeuw, de Gouden Eeuw voor de Spaanse kunst.
In de tijd dat de Nederlanden zich tegen de Spaanse overheersing begonnen te keren, ontwikkelde Spanje haar eigen artistieke signatuur: een samenkomst van het spirituele en het theatrale, waarbij El Greco, Ribera en Zurbarán nog intensere licht-donkercontrasten dan de Italiaanse schilders gebruikten. De overige werken die in deze uitgave zijn verzameld ademen het temperament en de trots van Spanje: het kenmerkende handschrift va
... (Lees verder)n Murillo en Velázquez, het confronterende realisme en de indringende grafiekseries van Goya.
Spaanse Meester uit de Hermitage weerspiegelt aan de hand van zestig schilderijen de zonnige en duistere kanten van de Spaanse geschiedenis en laat zien dat de Spaanse kunst een uniek hoofdstuk vormt in de kunstgeschiedenis.
Pagina's
250
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.