Onze boeken

Walter Rathenau. De missie van een onbegrepen Duits-Joodse Europeaan

Door J. van Beek

Categorie
Geschiedenis Europa
Boeknummer
#198901
Titel
Walter Rathenau. De missie van een onbegrepen Duits-Joodse Europeaan
Auteur
Beek, J. van
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Kok ten Have, Uitgeefmaatschappij
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9043508195
ISBN13
9789043508193
Taal
Nederlands
Samenvatting
Walther Rathenau
De missie van een onbegrepen Duits-Joodse Europeaan
Deze studie beschrijft het leven en werk van Rathenau, een van de incest begaafde denkers in het Duitsland van de vorige eeuw. Hij was technicus, bankier, industrieel politicus, cultuurfilosoof en schrijver in een tijd van grote veranderingen en spanningen. Hij constateerde in het midden van de 19e eeuw een breekpunt in de cultuur als gevolg van mechanisatie. Tegenover deze ontwikkeling, waardoor de mens niet een georganiseerde vorm van dwang te maken kreeg, hoopte Rathenau dat de mens zowel persoonlijk als gemeenschappelijk ging verlangen naar de geboorte en de groet van de Seele. De Seele stond volgens hem voor immateriële waarden en was daarmee de tegenpool van mechanisatie. Ruime aandacht schenkt Van Beek aan R
... (Lees verder)athenaus joodse afkomst en zijn distantie van de kerk, alsmede aan zijn politieke opvattingen. Het boek besluit niet een boeiende analyse van zijn politieke rol in de periode na de Eerste Wereldoorlog, waarin Rathenaus belang voor de wording van de Europese Unie duidelijk wordt.
Pagina's
234
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.