Onze boeken

Een witte steen

Door Anna Bolecka

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#198267
Titel
Een witte steen
Auteur
Bolecka, Anna
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
De Geus, Breda
Jaar van uitgave
1994
ISBN10
9052263833
ISBN13
9789052263830
Taal
Nederlands
Samenvatting
In de wetenschap dat hij snel dood zal gaan vertelt Overgrootvader zijn levensgeschiedenis. Met zijn kleine zusje en broertje is hij te vondeling gelegd op het kerkhof van een klein dorp in het oosten van het vooroorlogse Polen. In een pas gegraven graf brengt het jongetje de nacht door. De plaatselijke bevolking neemt hem op, maar zijn familie ziet hij nooit meer terug. Overgrootvader groeit op in een fascinerende wereld waarin het samenleven van mensen met zes verschillende religies als een rijkdom wordt ervaren.

Een witte steen is een poëtisch stilleven vol realistische details en mythische beelden over liefde en dood, over hoe schitterende, rijke culturen aan hun einde komen.

'... Het is een magisch boek. Zijn kracht put het uit de symbolische beelden die voor ons allen geme
... (Lees verder)enschappelijk zijn. Waarom wij het boek willen lezen? Uit heimwee naar een wereld die voor heel even tot leven wordt geroepen door de kracht van verbeelding en schrijverstalent...' Hanna Krall
Pagina's
189
Conditie
Goed
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.