Onze boeken

The Holocaust Experience. Tussen Hemel en Hel. Leven met Kamp Vught 2DVD

Door diverse auteurs

Categorie
WO II
Boeknummer
#198107
Titel
The Holocaust Experience. Tussen Hemel en Hel. Leven met Kamp Vught 2DVD
Auteur
Diverse auteurs
Boektype
Diversen
Uitgeverij
Bright Vision Entertainment
Jaar van uitgave
circa 2008
ISBN10
8717524270674
ISBN13
9788717524279
Taal
Nederlands
Beschrijving
Speelduur ca. 92 minuten
Samenvatting
DVD 1: Tussen Hemel en Hel is een documentaire over het voormalige concentratiekamp Vught. De film portretteert het kamp als een voorportaal van de hel in het oosten aan de hand van getuigenissen van overlevenden en concentreert zich op verschillende wijzen waarop mensen in dergelijke moeilijke omstandigheden proberen te overleven.

DVD 2: In het staatsmuseum Auschwitz-Birkenau in Polen wordt een verbeten strijd geleverd met de tijd. Eén voor één worden de betonnen palen gerestaureerd die tijdens de Tweede Wereldoorlog de gevangenen omheinden: vijfduizend palen met prikkeldraad. "Hier moet alles blijven zoals het was", zegt een van de werklieden plichtbewust. Dat lijkt een onmogelijke opgave: sommige plaatsen in het kamp waar zich de grootste gruwelen hebbe
... (Lees verder)n voltrokken zijn allang overwoekerd met onkruid. Tegelijkertijd is er nog een dilemma: waar houdt het kamp op en begint de 'gewone' wereld? Wat moet beschermd en wat geconserveerd worden? Terwijl Auschwitz zelf worstelt met zijn vergankelijkheid, maakt het virtuele Auschwitz in de Amerikaanse Holocaustmusea furore. Bezoekers van het Beit Hasoah Museum of Tolerance in Los Angeles, die een 'dagje Holocaust doen', betreden aan het eind van hun tocht een nagebouwde gaskamer. De Amerikanen maken bovendien gebruik van authentiek materiaal. Deze film onderzoekt hoe aan weerskanten van de oceaan de herinnering aan de Holocaust levend wordt gehouden. Daarbij worden zowel menselijke inspanning als de onmacht voelbaar om dit deel van de geschiedenis voor latere generaties te bewaren.
Pagina's
-
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.