Onze boeken

Verwrongen beelden van de Holocaust. Geschiedvervalsing onder de loep

Door Manfred Gerstenfeld

Categorie
WO II
Boeknummer
#195970
Titel
Verwrongen beelden van de Holocaust. Geschiedvervalsing onder de loep
Auteur
Gerstenfeld, Manfred
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Groen, Heerenveen
Jaar van uitgave
2011
ISBN10
9026308426
ISBN13
9789026308420
Taal
Nederlands
Samenvatting
andaag de dag is de Holocaust het symbool van het absolute kwaad. Deze symboolfunctie brengt een groot risico van misbruik met zich mee. De vertekening van de massamoord op de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog kent allerlei vormen. Ontkenning van de Holocaust is de meest bekende. Het omkeren van de Holocaust door Israël en de Joden voor te stellen als de nieuwe nazi's is een zeer verregaande vorm van vertekening.
In 'Verwrongen beelden van de Holocaust' bespreekt Manfred Gestenfeld deze en andere vormen van Holocaustmisbruik. Hij geeft bij elk soort misbruik vele voorbeelden, die hij op grondige wijze analyseert. Ook bespreekt hij de motieven die schuilgaan achter de verschillende vormen. In het laatste hoofdstuk beschrijft Gerstenfeld hoe deze geschiedvervalsingen bestreden kunne
... (Lees verder)n worden.

Dit boek toont vasthoudendheid, grondig onderzoek en moed. Hoe nodig het is, blijkt uit de vastberadenheid om het schandelijk misbruik en de ontkenning van de Holocaust te ontmaskeren en aan de kaak te stellen. (Elie Wiesel)
Pagina's
224
Conditie
Goed — Naam en datum op binnenzijde kaft
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.