Onze boeken

Dreaming of Italy

Door Henk van Os e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#194536
Titel
Dreaming of Italy
Auteur
Os, Henk van & Epco Runia
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Mauritshuis, Den Haag / Waanders, Zwolle
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9040082227
ISBN13
9789040082221
Taal
Engels
Samenvatting
Dreaming of Italy is Engelstalig en gaat over de liefde die West-Europese kunstenaars eeuwenlang voelden voor Italië, het land van licht, warmte, kunst en cultuur. Aan de hand van een kleine vijftig meesterwerken van onder andere Maarten van Heemskerck, Claude Lorrain, Poussin, Corot, Turner en Feuerbach schetst Henk van Os voor het eerst de ontwikkeling die zich in het dromen over Italië heeft voorgedaan.
Het boek begint met de zestiende eeuw, waarin kunstenaars de resten van de antieke beschaving wilden bestuderen en documenteren. Hun zeventiende-eeuwse opvolgers kregen oog voor de schoonheid van het landschap en de gouden gloed van de Italiaanse zon. Met hun geïdealiseerde landschappen zetten zij voor lange tijd de toon. Het schilderen in de buitenlucht – in zwang
... (Lees verder)geraakt in Rome – leidde rond 1800 tot nieuwe visies op het land. Ook groeide de aandacht voor de bevolking en haar vanzelfsprekende religieuze besef. Italië werd een oord van volmaakte harmonie, waar kunstenaars zich op het eind van de negentiende eeuw ten slotte bewust werden van een verlangen dat even intens als onvervulbaar was.
Pagina's
128
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.