Onze boeken

Mercator, de man die de wereld in kaart bracht

Door Nicholas Crane

Categorie
Algemeen Geschiedenis
Boeknummer
#191894
Titel
Mercator, de man die de wereld in kaart bracht
Auteur
Crane, Nicholas
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
3e druk
Uitgeverij
Ambo Manteau
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9076341508
ISBN13
9789076341507
Taal
Nederlands
Samenvatting
Gerard Mercator groeide op in een tijd van grote intellectuele en wetenschappelijke vooruitgang. Een voorname rol daarin speelde de cartografen, die stukje bij beetje de wereld volledig in kaart brachten. Mercator was de grootste onder hen. Hij werd als schoenmakerszoon geboren in Antwerpen, groeide op in Sittard en Den Bosch, studeerde in Leuven en werkte in Duisburg. De zogenaamde mercatorprojectie wordt tot op de dag van vandaag in atlassen overal ter wereld gebruikt.
Mercator vertelt zijn levensverhaal, maar plaatst dat in de context van een van de boeiendste periodes uit de Europese geschiedenis. De tijd van Luther en Erasmus, die van het opkomende humanisme, had ook zijn effect op Mercator. Hij werd vervolgd door de inquisitie en worstelde zijn leven lang om zijn geloof en de wetens
... (Lees verder)chappelijke waarheid met elkaar te verzoenen. Hij was nergens thuis en overal een buitenstaander, maar ging zijn eigen weg en gaf vorm aan de moderne wereld zoals wij die nog altijd kennen.
Pagina's
364
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.