Onze boeken

Uit Liefde In Boeken. Vijftien Schrijvers Op Zoek Naar Een Boekhandel

Door Jan Siebelink e.a.

Categorie
Boekdrukkunst & Boeken
Boeknummer
#191680
Titel
Uit Liefde In Boeken. Vijftien Schrijvers Op Zoek Naar Een Boekhandel
Auteur
Siebelink, Jan - e.a.
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
De Arbeiderspers, Amsterdam
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9029565985
ISBN13
9789029565981
Taal
Nederlands
Samenvatting
Nieuwe reisverhalen van Kader Abdolah, Abdelkader Benali, Martin Bril, Jan Brokken, Adriaan van Dis, Mensje van Keulen, Gerrit Komrij, Kees van Kooten, Nausicaa Marbe, Nelleke Noordervliet, Cees Nooteboom, Francine Oomen, Connie Palmen, Jan Siebelink, Michaël Zeeman. Met een nawoord van Marita Mathijsen.

Wat is de magie van een goede boekhandel? Waarom zijn er boekhandels - op vakantie, op doorreis, in vreemde steden - waar je van jezelf niet zomaar aan voorbij mag lopen? Wat het ook is, die bijzondere aantrekkingskracht ontstaat niet zomaar, maar is het resultaat van de geestdrift, de vakkennis en de motivatie van de boekverkopers die in de betreffende winkel hun levensvervulling vinden. Er zijn weinig beroepen waar de liefde voor het vak zozeer de professionele drijfveer vormt.
... (Lees verder)Voor de bundel Uit liefde in boeken zijn vijftien schrijvers op reis gegaan om ergens in Europa een boekhandel te portretteren die hun op de een of andere manier speciaal aan het hart gaat. Omdat die aan de wieg stond van een literaire inspiratie (Jan Siebelink in Parijs), omdat die op een indrukwekkende manier verbonden is met de geschiedenis van het land (Jan Brokken in Riga) of omdat de noordelijke winterstilte de ideale omgeving lijkt voor een droomboekhandel (Nausicaa Marbe in Reykjavik).
Van Porto (Gerrit Komrij) en Barcelona (Connie Palmen) noordwaarts tot Antwerpen (Martin Bril), en van Düsseldorf (Cees Nooteboom) weer zuidwaarts naar Athene (Nelleke Noordervliet) en Istanbul (Abdelkader Benali), Uit liefde in boeken geeft een avontuurlijk en veelzijdig beeld van wat een boekhandel doet met een schrijver en, omgekeerd, wat een schrijver in een boekhandel te zoeken heeft.
Wie deze bundel overziet realiseert zich ten overvloede dat schrijvers niet alleen schrijvers maar ook zelf lezers zijn, en dat zij misschien juist daarom zo goed onder woorden kunnen brengen wat de bijzondere magie van een goede boekhandel is.
Pagina's
247
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.