Onze boeken

Shalimar de Clown

Door Salman Rushdie

Categorie
Vertaalde literatuur
Boeknummer
#184626
Titel
Shalimar de Clown
Auteur
Rushdie, Salman
Boektype
Paperback
Druk
9e druk
Uitgeverij
Contact, Amsterdam
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9025426530
ISBN13
9789025426538
Taal
Nederlands
Samenvatting
Niet vaak is de verschijning van een nieuwe roman voorpaginanieuws. Maar Shalimar de Clown was een uitzondering. Over de aanleiding daarvoor is geveel gediscussieerd: was dit nu een boek tegen moslimextremisme of niet? Wat Shalimar de Clown ook moge zijn, het is in elk geval een van de beste en spannendste romans die Rushdie ooit schreef.

Het verhaal gaat over India, dochter van Max Ophuls, voormalig ambassadeur van de Verenigde Staten in India. Het is een naam die ze tegen wil en dank met zich meedraagt, want zij hoort eerder bij de nieuwe wereld dan bij de oude; in haar geval Kasjmir.

Deze tegenstelling vormt het uitgangspunt voor een spannende politieke thriller. Shalimar de clown vertelt een adembenemend verhaal dat reikt van Kasjmir tot Californië, en van de Tweede Wereldoo
... (Lees verder)rlog tot het ontstaan van hedendaags islamitisch terrorisme, het verhaal van een ambitieuze dorpsschone uit Kasjmir die haar jeugdliefde tot beroepsterrorist maakt.
Pagina's
431
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.