Onze boeken

Hitlers Lebensraum. De geestelijke wortels van de veroveringsveldtocht naar het oosten

Door Perry Pierik

Categorie
WO II
Boeknummer
#169017
Titel
Hitlers Lebensraum. De geestelijke wortels van de veroveringsveldtocht naar het oosten
Auteur
Pierik, Perry
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9075323468
ISBN13
9789075323467
Taal
Nederlands
Samenvatting
In dit aangrijpende en goed gedocumenteerde boek gaat de auteur op zoek naar de geestelijke wortels van Hitlers Lebensraum, dat ten onrechte een onderbelicht element van Hitlers wereldbeschouwing is. Om de krachten en gedachten achter de Lebensraumfilosofie te kunnen doorgronden is het noodzakelijk de wenteltrap naar de Orfeuse onderwereld af te dalen. De historicus Perry Pierik neemt de lezer mee lans de verschillende belangengroepen die elk op hun eigen wijze een bijdrage leverden tot het ontstaan van operatie 'Barbarossa', de Duitse aanval op de Sovjet-Unie in 1941. Aan de basis van het bloedigste conflict uit de Tweede Wereldoorlog stonden wetenschappers, volkische denkers, ariosofen, reactionaire militairen, industriëlen, geestelijken en antisemieten die elk, soms zelfs vanuit te... (Lees verder)genstrijdige belangen, Hitler de geestelijke munitie leverden voor zijn meest destructieve plan: de verovering van Lebensraum. De Orfeuse onderwereld toont op verrassende wijze haar ware gezicht bij de ruines van Carnuntum, de graftombes van Thebe, de geopolitiek van Midden-Europa, de Wewelsburg van Himmler, het Deutschtum aan de Elbe, de ariosofie van Jorg Lanz von Liebenfels en Guido von List, de Protocollen van Zion van Alfred Rosenberg en Dietrich Eckart en de deutscher Gottglaube van Erich Ludendorff om slechts enkele aspecten te noemen.
Pagina's
358
Conditie
Goed — Naamstickertje op schutblad. Laatste schutblad met pen helft pagina beschreven. Bovenzijde boekblok viltstift streepje.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.